Syg i ferien
Her kan du læse, hvilke regler der gælder, hvis du er syg, når ferien begynder, eller hvis du bliver syg i løbet af ferien
Ikke alle skolelukningsperioder er ferie i ferielovens forstand. Du skal være opmærksom på, at der kun er mulighed for at få erstatningsferie for egentlige feriedage.
Hvis du er syg når ferien starter
Hvis du er syg på den 1. feriedag (eller hvis du har været syg op til ferien og fortsat er syg på den 1. feriedag) vil ferien blive suspenderet, og du skal holde den på et senere tidspunkt. Hvis du ikke er raskmeldt, inden hovedferieperioden udløber den 30. september, kan du få hovedferien udbetalt.
Husk, at du skal melde dig syg senest ved normal arbejdstids begyndelse på den 1. feriedag - spørg eventuelt din tillidsrepræsentant inden ferien, hvordan du skal melde dig syg, hvis skolen er lukket.
Hvis du bliver syg i løbet af ferien
Opstår sygdommen efter, at ferien er påbegyndt, skal den ansatte meddele arbejdsgiveren dette. Der er så ret til at få ferien suspenderet. Ved sygdom opstået i ferien er der for de første 5 sygedage ikke ret til erstatningsferie. Det indtræder først efter 5. sygedag.
Meddelelse om sygdom skal gives arbejdsgiveren inden normal arbejdstids begyndelse på første sygedag. Meddeler den ansatte det fx først på 3. sygedag, vil erstatningsferie for sygedage opstået i ferien først tælle efter 8. sygedag. Det er også i disse tilfælde vigtigt som ved sygdom opstået før ferie at være oplyst om, hvordan og til hvem sygemeldingen skal meddeles.
I modsætning til sygdom opstået før ferien skal der ved sygdom opstået i ferien indhentes en lægeerklæring. Den skal den ansatte selv betale. Også ved sygdom under ferie i udlandet skal der indhentes dokumentation for, at der er indtruffet sygdom.
- Publiceringsdato: 27. januar 2015
- Ændringsdato: 27. januar 2015